Válasszon nyelvet

Az egészségügyi ellátás nagyon fontos szolgáltatás a lakosság számára. Az egészségügyi intézmények által nyújtott egészségügyi szolgáltatások célja a társadalom egészségének biztosítása, a munkaképesség fenntartása és helyreállítása, és így mélyen részt vesznek az emberi lét anyagi feltételeinek megteremtésében, az életminőség folyamatos javításában. Az egészségügyi szolgáltatások irányítását az érintett szereplők minden egyes kategóriája - a kormányzat, az egészségügyi intézmények vezetése, a szakemberek és a betegek - másként közelíti meg.

A kórház helyi érdekű közegészségügyi egység, amely orvosi szolgáltatásokat nyújt, 200 ággyal, kórtermekben és részlegekben elosztva. A kórház által nyújtott orvosi szolgáltatások a következők: megelőző, gyógyító, rehabilitációs, terhességi és szülészeti ellátás, valamint újszülöttellátás. Jogi, pénzügyi, szerkezeti és szervezeti szempontból a Gyergyószentmiklósi Helyi Tanácsnak van alárendelve. A kórház az egészségügyi miniszter 619/01.06.2010. számú rendeletével jóváhagyott szervezeti struktúra szerint működik.

1991-ben új építkezés kezdődött, amely 2008-ban fejeződött be. A kórház 165 ággyal rendelkezett, amelyhez egyidejűleg hozzáadtak egy 10 ágyas krónikus belgyógyászati osztályt Ditró községben, valamint egy 25 ágyas külső fertőzőbetegségi osztályt a Kárpátok utca 14. szám alatt; ami összesen 200 ágyas kórházat eredményezett (szervezeti struktúra). A kórházban kórtermek és ágyakkal ellátott részlegekis vannak, valamint orvosi osztályok és egy ambulancia az orvosi szakrendelések számára. Az intézmény biztosítja az orvosi vizsgálatok és a diagnózis, a kezelés, az elhelyezés, a higiénia, a táplálkozás és a nozokomiális fertőzések megelőzésének feltételeit, részt vesz a lakosság egészségének biztosításában. Munkánk során a következőket vesszük alapul: -a lakosság minden csoportjának az egészségvédelemhez való jogának, az orvos és az egészségügyi egység megválasztásához való jognak és az esélyegyenlőségnek a tiszteletben tartása; -az orvosi tevékenység minőségének és biztonságának garantálása; -a sürgősségi, ambuláns és kórházi szolgáltatások széles körű elérhetőségének biztosítása; -a szakmai készségek magas színvonalának biztosítása és folyamatos fejlődésük ösztönzése.

Search