Válasszon nyelvet

A Gyermeknap márpedig minden gyermeknek jár.

Akkor is, ha az illető csemete kénytelen ezt  a napot kórházban tölteni.

Erről a Gyergyószentmiklósi Municípiumi Kórház sem feledkezett meg: zenés, kézműves programok keretein belül ünnepelt együtt fiatal pácienseivel június elsején. A háromórás rendezvény alatt a hangulatot a Salamon Orchestra fiatal zenészei biztosították Korpos Szabolcs vezetésével, akik énekükkel, gitár- és zongora játékukkal barátságos légkört teremtettek az ünnepeltek és hozzátartozóik számára.

A Figura Stúdió Színház szinészei közös zenés meseolvasással kedveskedtek a résztvevőknek, a mese végén pedig kézműves foglalkozás keretében el is készítették a mese bábuit.

A kézműves foglalkozás után újabb éneklánc következett, a gyerekek kivánsága szerint.

A zenészek, kórházi dolgozók és hozzátartozók együtt énekelték el a résztvevők kedvenc dalait.

A programok lejártával a kórház vezetősége ajándékcsomagokkal lepték meg a gyerekeket, amelyek játékokat, gyümölcsöket és más egészséges finomságokat tartalmaztak, a gyerekek igényeihez igazítva. A biztonságos szórakozás mindvégig a kórház munkatársainak felügyelete alatt zajlott, betartva az érvényben lévő rendelkezéseket.

Ezúton is szívből köszönjük a Salamon Orchestra csapatának az önzetlen munkájukat, akik önkéntesen vállalták ezt a feladatot, a Figura Stúdió Színháznak, hogy évről évre számíthatunk jelenlétükre és a kórházi dolgozóknak, akik nélkül nem jöhetett volna létre ez a program.

 

Kémenes Anna 

Search